13 godina deo vaših putovanja

Flytime

Call center:
011 41 41 444
064 88 10 018

Zanzibar

Zanzibar je ostrvo u Indijskom okeanu, uz istočnu obalu Afrike. Nalazi se svega 6 stepeni severno od Ekvatora. Federalni je deo Tanzanije. Glavni grad je istoimeni Zanzibar, u kome je najpoznatiji deo starog grada - Kameni grad. Zvanični jezik je svahili. Zvanična valuta je tanzanijski šiling. Klima je tropska, uz velika dnevna kolebanja temperature. Turistička sezona traje skoro cele godine, osim u kratkom kišnom periodu, od sredine aprila do sredine maja. Preostali period godine prosečna temperatura je od 28 do 32 stepena.

Predlog putovanja:


ZANZIBAR U NOVEMBRU : 8 NOĆI OD 1160 EUR!

Kilometri rajskih peščanih plaža, bujna vegetacija i bogat životinjski svet. Mirisni začini, egzotična jela i ljubazno stanovništvo. Bogata istorija, kultura i tradicija. Mesto koje Vas čeka! Zanzibar – dragulj Indijskog okeana!


Hoteli:


DIAMONDS DREAM OF ZANZIBAR 5*, Pwani Mchanga

Kilometri rajskih peščanih plaža, bujna vegetacija i bogat životinjski svet. Mirisni začini, egzotična jela i ljubazno stanovništvo. Bogata istorija, kultura i tradicija.


SEA CLIFF RESORT & SPA 4+*, Mangapwani

Sea Cliff Resort and Spa nudi tišinu, mir i lepotu, bujnu tropsku mirisnu baštu, bazene, raznovrsnu kuhinju i pažljivo osoblje.


DOUBLETREE BY HILTON RESORT 4*, Nungwi Beach

Nalazi se na najsevernijem delu Zanzibara, u tradicionalnom ribarskom selu Nungvi i smešten je direktno na plaži.


BLUEBAY BEACH RESORT AND SPA 4*, Kiwengwa Beach

Idilični položaj, direktno na beloj peščanoj plaži sa koralnim grebenom, na severoistočnoj obali. Hotel u tipičnom zanzibarskom stilu sa velikim tropskim vrtom sa mnogo palmi.


NEPTUNE PWANI BEACH RESORT & SPA 5*, Kiwengwa Beach

Nalazi se na peščanoj plaži Kiwengwa. Sa pažnjom ka detaljima nudi optimalne uslove za miran i opušten odmor.


ZANZIBAR QUEEN HOTEL 4*, Matemwe Beach

Nalazi se na jednoj od najlepših koralnih plaža na svetu - Matemve. Blizina ostrva Mnembe privlači amatere i profesionalne ronioce.


DIAMONDS LA GEMMA DELL' EST 5*, Nungwi

Luksuzni resort u sred prelepog tropskog vrta sa vodopadima. Direktno na plaži severnog dela ostrva!