Loading...
16 godina deo vaših putovanja

Flytime

Call center:
011 41 41 444
064 88 10 018

Helsinki

Helsiniki je glavni grad Finske i najsevernije urbano područje na svetu. Ovaj grad se smatra jedno od mesta sa najvišim kvalitetom života u svetu.
Helsinki, za razliku od ostalih baltičkih gradova, nema preterano staro gradsko jezgro. Današnje središte grada obrazovalo se od sredine 19. do sredine 20. veka i zanimljiv je spoj ruske carske arhitekture i moderne arhitekture 20. veka. U centru se nalazi i mnoštvo prelepih parkova. Grad je već decenijama sedište savremene arhitekture, pa je poslednjih godina izgrađeno mnogo novih četvrti i velelepnih zgrada. Helsinki je poznat i po brojnim restoranima i živopisnom noćnom životu.
Helsinki se nalazi na jugu Finske, na obali Finskog zaliva koji je deo Baltičkog mora. Smešten je na izrazito razvedenoj obali s više poluostrva i zaliva koji ulaze duboko u grad. Zbog uticaja Baltičkog mora zimske temperature nisu preterano niske. 

Predlog putovanja:


HELSINKI U FEBRUARU: PAKET 5 DANA - AVIO I HOTEL OD 429 EUR!

Posetite Helsinki, prekriven baltičkim uvalama, bulevari i ulice prekrivene istorijskim znamenitostima. Pozovite nas ili nam pošaljite zahtev!