Loading...
17 godina deo vaših putovanja

Flytime

Call center:
011 41 41 444
064 88 10 018

Grčka / Corfu Holiday Palace Hotel 4+*, Krf

Krf je drugo po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najlepših grčkih ostrva. Leži u Jonskom moru, koje je deo Sredozemnog mora, a severno se spaja sa Jadranskim morem. Takvim položajem obezbeđuje sebi mesto najsevernijeg ostrva Grčke. Albanska obala nalazi se 2 km severnije od Krfa. Krf se ubraja među najbogatije regione u Grčkoj.
Prema grčkoj mitologiji, ostrvo je dobilo ime po ćerki rečnog boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo Posejdon. U Homerovoj Odiseji čitamo da je Odisej ovde našao skolonište na kraju svojih lutanja, gde su ga ugostili kralj Alkinos i njegova kćerka Nafsika.
Krf je ostrvo beskrajnih prirodnih lepota, ostrvo pesme i muzike, umetničke inspiracije, kombinacija kosmopolitskog i tradicionalnog. Poseduje fantastične plaže i predivne vidike.
Glavno mesto ostrva je grad Krf, poznat po dve tvrđave i starom gradu, smeštenom između njih. Na nekoliko minuta vožnje čamcem od grada Krfa nalazi se malo ostrvo Vido, poznato iz Prvog svetskog rata, kada se na njemu nalazila bolnica za srpske vojnike koji su došli na Krf posle prelaska preko Albanije. Veliki broj srpskih ratnika je sahranjen u moru kraj ostrva, u "plavoj grobnici".
Najbliža ostrva su Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija i Zakintos. U poređenju sa ostalim delovima Grčke, zbog svoje veoma bujne vegetacije, Grci su ovo ostrvo nazvali i "Zeleno ostrvo".

Vreme je za letovanje - FlyTime!